niedziela, 10 września 2017
Guacamole. Meksykańska pasta z awokado
SKŁADNIKI:
- 2 dojrzałe awokado
- ok.6-7 pomidorków koktajlowych (lub 1 duży pomidor)
- pół małej cebuli
- ćwiartka czerwonej cebuli
- 2 ząbki czosnku
- łyżka soku z cytryny
- sok z połowy limonki
- kawałek (ok.1,5cm)papryczki chilli (lub szczypta suszonej)
- kilka listków świeżej kolendry (lub szczypta suszonej)
- łyżeczka oregano
- pieprz i sól do smaku
PRZYGOTOWANIE:
1. Awokado przeciąć na pół, obrócić połówkę i pozbyć się pestki.
Wydłubać miąższ przy pomocy łyżki i przełożyć do miski.
2. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Pomidorki sparzyć, obrać i pokroić w kostkę
Papryczkę drobno posiekać. Składniki wraz z kolendrą, przyprawami, sokiem z cytryny i limonki dodać do pasty.
3. Całość wymieszać. Podawać z nachosami lub świeżą bagietką.
SMACZNEGO! :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Wygląda przepysznie :) Samo zdrowie!
OdpowiedzUsuń