sobota, 23 września 2017
Szybkie spaghetti
SKŁADNIKI (3 porcje):
- 500g mięsa mielonego
- 400g przecieru pomidorowego (domowej roboty lub kupnego)
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 marchewka
- natka pietruszki
- świeża bazylia
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- sól i pieprz
- oliwa do smażenia
- tarty parmezan ok.50g
PRZYGOTOWANIE:
1. Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę pokrojoną w drobną kostkę.
Dodać posiekany czosnek i chwilę podsmażać. Uważać, by nie przypalić czosnku.
2. Dodać mięso i smażyć, aż do zmiany koloru.
3. Dodać sól i pieprz, wymieszać.
Wlać przecier pomidorowy i dodać startą marchewkę. Doprawić oregano.
4. Wymieszać i dusić pod przykryciem ok.15min
5. Dodać kilka listków świeżej bazylii, natkę pietruszki, tarty parmezan.
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość wymieszać.
Nadmiar tłuszczu można "odsączyć" papierowym ręcznikiem kuchennym.
Podawać z makaronem.
SMACZNEGO ! :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz